Přímé zahraniční investice ČLR do Evropy : faktory, trendy a dopady čínské investiční aktivity na evropský trh - Holavová, Petra (2017)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu investic z Čínské lidové republiky do Evropy a rozebírá, za jakým účelem jsou investice prováděny a jaký dopad má investiční aktivita čínských subjektů na jednotlivé evropské země i na region EU jako celek. Primárním cílem práce je poskytnout ucelený podklad pro širší rozbor problematiky čínských odchozích přímých zahraničních investic v Evropě a zhodnotit dopady čínské investiční aktivity na evropském trhu.