Aplikace pro algoritmické obchodování - Šalovský, Vojtěch (2017)
Práce se zabývá analýzou a implementací aplikací pro algoritmické obchodování na základě požadavků zadavatele. Aplikace by měly sloužit pro sběr a správu dat z burzy, pro sledování informací o aktivních obchodních příkazech a pro posílání obchodních příkazů na burzu přes API od Interactive Brokers. V první kapitole se nachází rešerše několika vybraných knih zaměřených na vývoj aplikací pro C# a analýzu. Poté jsou představeny pojmy UML, OOAD a UP. V další kapitole jsou definovány požadavky zadavatele. Dále na základě výsledků rešerše a definovaných požadavků zadavatele, vytvořen výchozí architektonický návrh a případy užití s následnou specifikací. Následuje hledání analytických tříd, vytvoření doménového modelu, realizace některých případů užití pomocí sekvenčních diagramů. Poslední dvě kapitoly se zaobírají implementačními detaily - použitý jazyk, použité knihovny a uživatelskou příručkou.