Sociální stratifikace obce - Vondrušová, Hana-Kristýna; Novotná, Eliška, 1944-; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Práce se zabývá problematikou sociální stratifikace v obci Příbraz a je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část práce je věnována problematice sociální ne-rovnosti, historickým úvahám o sociální stratifikaci, stratifikačním teoriím, sociální stratifikaci a s ní spojených pojmů, měření sociální stratifikace a charakteristikám obce Příbraz. Část praktická se věnuje metodám sociologického výzkumu a sběru dat. Na základě získaných dat jsou v praktické části zpracovány a interpretovány výsledky vý-zkumu, podle nichž jsou vytvořeny stratifikační modely charakterizující sociální strati-fikaci v obci Příbraz. Na základě těchto charakteristik jsou navržena sociotechnická doporučení pro municipální management.
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: obce; sociologický výzkum; sociální stratifikace; sociální nerovnost; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; municipalities; sociological research; social stratification; social inequality; bachelor's theses