Stereotypy prodávají : analýza stereotypů v reklamě - Dvořák, Petr; Šimůnek, Michal, 1976-; Novotná, Eliška, 1944-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Úvod práce je věnován uvedení do problematiky a jejímu obecnému popisu. Jsou zde vysvětleny pojmy jako masmédia, televizní vysílání, gender, nebo stereotyp. Dále navazuje rozbor Goffmanovy studie Gender advertisements. V metodické části je stanovený výzkumný záměr a cíle výzkumu. Dále je zde popsán postup realizace praktické části. V té bylo zkoumáno vnímání genderových stereotypů v reklamě veřejností, znalost pojmu a také vliv na nákupní chování veřejnosti. Ke zpracování praktické části sloužil elektronický dotazník. Po zpracování výsledků lze říci, že veřejnost vnímá genderové stereotypy v reklamách, částečně je i zná. Ty na ni působí pozitivním dojmem, ale nemotivují ji k nákupu produktu, či návštěvě obchodu
Vedoucí práce: Michal Šimůnek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: gender; reklama a propagace; televize; stereotypy; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; gender; advertising; television; stereotypes; bachelor's theses