Manažerské rozhodování o vnějších vztazích střední školy - Rampír, Vojtěch; Černý, Jan, 1935-2020; Pyrih, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce seznamuje čtenáře s rozhodovacími problémy na Střední odborné škole informatiky a spojů a Středním odborném učilišti v Kolíně. Vybrané problémy nejen popisuje a analyzuje, ale také zpracovává návrhy variant řešení, které mohou sloužit jako podklady pro rozhodnutí managementu školy. Jedná se o problémy jak s náborem nových studentů, ale také s využitím dočasně nevyužitých prostor jak domova mládeže, tak i školní jídelny. Pro návrhy variant řešení využívá Cobb-Douglasovu užitkovou funkci a zároveň čtenáře seznamuje s postupem výpočtu užitku pomocí této funkce, aby vedení školy bylo schopné využít uvedené výsledky pro vlastní rozhodování. Diplomová práce vznikla ve své podstatě na objednávku a výsledky této práce jsou očekávány ředitelem školy, Ing. Miloše Hölzlem.
Vedoucí práce: Jan Černý
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: rozhodování; korelační analýza; management [obor dipl. práce]; Cobb-Douglasova užitková funkce; diplomové práce; decision making; correlation analysis; master's theses