Investiční prostředí Indie jako člena uskupení BRICS - Čípová, Tereza (2017)
Tato bakalářská práce se zabývá investičním prostředím Indie a uskupením BRICS, kterého je Indie členem. Jejím cílem je tedy zhodnotit investiční prostředí Indie a identifikovat, čím je atraktivní pro zahraniční investory. V rámci tohoto cíle je nejdříve v první kapitole práce zmapován vznik uskupení BRICS, vzájemná spolupráce jeho členů a také vývoj jejich vybraných makroekonomických ukazatelů. Druhá kapitola, která je pro práci stěžejní, pojednává již o samotné Indii. Obsahuje základní charakteristiku země včetně jejího hospodářství, zabývá se vývojem a významnými reformami jejího investičního prostředí, dále analýzou přílivu přímých zahraničních investic, a nakonec problematikou vstupu na indický trh, kterou kromě jeho překážek tvoří také investiční pobídky. V závěrečné třetí kapitole je sestavena SWOT analýza investičního prostředí Indie, tedy jeho silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby.