Vývoj cestovného ruchu v regióne Stredná a východná Európa - Vlaháčová, Lucia; Jarolímková, Liběna; Kvítková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cieľom diplomovej práce je zhodnotenie vývoja medzinárodného cestovného ruchu v subregióne Stredná a východná Európa, a to od roku 1990 až do súčasnosti a odhadnutie jeho budúcich trendov. Tieto ciele sú dosiahnuté sledovaním hlavných ukazovateľov medzinárodného turizmu a analýzou vybraných selektívnych podmienok rozvoja tohto odvetvia. Posúdením sekundárnych dát a analýzou závislostí vybraných ukazovateľov práca hodnotí mieru naplnenia hypotézy, ktorú si stanovila. Zameriava sa tak na objektívnu časť selektívnych predpokladov rozvoja cestovného ruchu. V závere je dokázaná silná závislosť medzi pozorovanými premennými a sú uvedené faktory, ktorým práca prisudzuje najväčší vplyv na budúci rozvoj turizmu v subregióne.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses