Využitie marketingových nástrojov v maloobchodnej predajni - Burdová, Beáta (2017)
Diplomová práca sa zaoberá rozvojom maloobchodnej predajne farmárskych potravín v Južných Čechách pomocou používania marketingových nástrojov. Teoretická časť práce sa zaoberá definovaním trhu, základnými marketingovými nástrojmi, spolu s popisom ich významnosti a definovaním zákazníka. Ďalej popisuje situáciu farmárskych trhov a farmárskych potravín v ČR. Praktická časť popisuje vývoj predajne farmárskych potravín v meste Tábor v Južných Čechách, a to od začiatku svojho pôsobenia až po súčasnosť, a tiež hlavnú zmenu, ktorá nastala vo fungovaní predajne. Práca sa vo svojej praktickej časti primárne sústreďuje na analýzu jednotlivých marketingových nástrojov, ktoré predajňa farmárskych potravín používa, aby udržala vzťah so svojimi súčasnými zákazníkmi, a zároveň nadväzovala neustály kontakt s novými, potenciálnymi zákazníkmi. Praktická časť na záver popisuje finančné vyhodnotenie niektorých marketingových nástrojov.