Podnikání v pohostinství - Talaš, Petr (2017)
Cílem práce je ověřit finanční model fungování provozu typické úšpěšné Pražské restaurace, ověřit, zdali by byla zisková za předpokladu dodržování všech zákonných norem a zjistit, jak by se musely změnit vstupní podmínky modelu, aby si restaurace udržela původní ziskovost. V teoretické části je popsána metodika použitá pro sestavení modelu výsledovky a peněžních toků, platná legislativa relevantní pro provozování pohostinství a také marketingu v pohostinství. Na závěr jsou stručně formulovány doporučení, která by měly přispět ke zvýšení ziskovosti.