Cestovní ruch ve vybraném regionu Skotska - Šrámková, Adéla; Jenčková, Jiřina; Kalábová, Markéta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato bakalářská práce má za cíl zjistit a zhodnotit stav cestovního ruchu ve vybrané oblasti Skotska. Soustřeďuje se hlavně na příjezdový cestovní ruch. Práce je zaměřena na charakteristiku ubytovacích zařízení, jejich klasifikaci a kategorizaci. Teoretická část obsahuje charakteristiku celého Skotska obecně, popisuje předpoklady pro rozvoj cestovního ruchu a uvádí některé organizace působící v cestovním ruchu. V teoretické části je také popsán vybraný region a jeho atraktivity. Dále byly zpracovány různé statistiky týkající se celé země i vybrané oblasti. Pomocí metody strukturovaného rozhovoru byla analyzována tři ubytovací zařízení v určité lokalitě. Rozhovory posloužily k bližšímu poznání místních ubytovacích zařízení a k identifikaci výhod i problémů v cestovním ruchu oblasti. Díky komparaci statistických údajů a vlastnímu výzkumu mohl být zhodnocen stav cestovního ruchu.
Vedoucí práce: Jiřina Jenčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses