Obchodné a kultúrne špecifiká Izraele - Mihalíková, Silvia (2017)
Hlavným cieľom mojej bakalárskej práce je charakterizovať Izrael po jej ekonomickej, kultúrnej a obchodnej stránke. Prvá kapitola sa zaoberá základnou charakteristikou Izraela, hlavne geografickým podmienkam a demografickým údajom, histórii prisťahovalectva, náboženským skupinám, štátnemu zriadeniu a právnemu systému, štátnym symbolom a praktickým informáciám. Druhá kapitola je zameraná na ekonomickú charakteristiku Izraela, kde analyzujem základné makroekonomické ukazovatele, zahraničný obchod Izraela a vzájomný obchod s Českou republikou. V tretej kapitole charakterizujem izraelskú kultúru a jej vplyv na obchodné jednanie. Štvrtá kapitola je výsledok dotazníkového šetrenia a rozhovorov, ktoré mi poskytli zástupcovia slovenských a českých firiem.