Hospodářská situace Katalánska, jeho pozice v rámci Evropské unie a spolupráce s Českou republikou - Věříšová, Magdaléna; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato práce se zaměřuje na zhodnocení ekonomické situace španělského autonomního společenství Katalánsko, jeho postavení ve Španělském království i Evropské unii a kooperaci s rezidenty České republiky. Cílem této práce je kromě shrnutí dosavadního vývoje také analýza potenciálu a atraktivity oblasti a návrh možností budoucího vývoje ve vztahu k ČR. Nejprve jsou v bakalářské práci uvedeny nejpodstatnější informace o Katalánsku, včetně historického vývoje a demografické i politické charakterizace. Následující část se zabývá rozborem hospodářské situace regionu a popisem faktorů, které mohou mít vliv na investiční rozhodování. Celková atraktivita regionu je shrnuta prostřednictvím SWOT analýzy. Dále se práce věnuje obchodní a politické spolupráci Katalánska v rámci EU a obdrženým prostředkům ze strukturálních fondů. Na závěr je zhodnocen význam tohoto autonomního společenství jakožto partnera České republiky z hlediska obchodních a investičních vztahů.
Vedoucí práce: Miroslava Zamykalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses