Strategická analýza společnosti ZEAS Podorlicko a.s. - Švorc, Michal (2017)
Cílem bakalářské práce je provést strategickou analýzu společnosti ZEAS Podorlicko a.s. Tato společnost působí v odvětví zemědělství. Konkrétně se specializuje na rostlinnou a živočišnou výrobu a provoz bioplynové stanice. Práce je rozdělena na dva celky, z nichž první je teoretická část, kde jsou popsány postupy používané při strategické analýze. Tyto postupy jsou následně v praktické části aplikovány na analyzovaný podnik. Výstupy z praktické části jsou shrnuty ve SWOT analýze, na níž jsou založena navrhovaná strategická opatření pro danou firmu.