Zavedení reportingu ve firmě DIOSS Nýřany a.s. - Blažek, Igor (2017)
Cílem bakalářské práce Zavedení reportingu ve firmě DIOSS Nýřany a.s. je vytvoření a zavedení systém reportingu na základě požadavku vedení společnosti a majitelů pro přehlednější a průkaznější kontrolu podniku a stanovování potřebných úkolů pro úspěšný rozvoj společnosti. Práce je rozdělena na čtyři části na úvod, teoretickou část, praktickou část a závěr. V úvodu je popsán současný stav reportingu ve společnosti a dále cíl a struktura práce. V teoretické části je zdůvodněn výběr jednotlivých ukazatelů, způsob jejich výpočtu a frekvence sledovaní. V praktické části jsou zpracovány jednotlivé reporty podle frekvence sledování. V těchto reportech je vysvětlen vývoj jednotlivých ukazatelů. V závěru práce jsou na základě vytvořeného systému reportingu zhodnoceny silné a slabé stránky společnosti a návrhy na zlepšení stavu společnosti.