Evropská identita pod vlivem změn na počátku 21. století - Steklá, Martina; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Doležal, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalářská práce se zabývá evropskou identitou a rolí Evropské unie v jejím formování na počátku 21. století. Jednotlivé kapitoly pracují s identitou obecně a jejími druhy s důrazem na identitu kolektivní a dále s evropskou identitou, jejími modely a její interpretací v oficiálních dokumentech EU. Poslední kapitola je zaměřena prakticky a zkoumá pojetí evropské identity v projevech politiků a odborníků, konkrétní identitotvorné nástroje EU a pociťování evropské identity občany EU. Práce si klade za cíl identifikovat znaky současné evropské identity na počátku 21. století, analyzovat aktuální identitotvornou strategii EU a zhodnotit její úspěšnost. Na základě analýz bylo zjištěno, že Evropská unie je v tvorbě a podpoře evropské identity úspěšná.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses