Občanské elity na lokální úrovni - případová studie Dolní Lhotka - Karasová, Leona; Müller, Karel B., 1972-; Kný, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá specifickými rysy politiky na lokální úrovni v České republice. Případová studie se týká obce Dolní Lhota, ve které bylo během komunálních voleb v roce 2014 zvoleno nově vzniklé sdružení nezávislých kandidátů. Cílem práce je porozumět faktorům, který vedly k vítězství zcela nové platformy a zjistit, zda jsou občané s jejím působením v obci spokojeni. Text práce je rozdělený do tří kapitol. První kapitola se zabývá demokracií na lokální úrovni, samosprávou obce a představením Dolní Lhoty. V druhé kapitole jsou interpretovány výsledky dotazníkového šetření, rozhovorů s představiteli výkonné moci od roku 2014 a výsledky obsahové analýzy místního periodika. Na základě výsledků daného výzkumu jsou ve třetí kapitole vyhodnoceny výzkumné otázky.
Vedoucí práce: Karel Müller
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses