Verejná diplomacia v praxi -- USA vo vzťahu ku Kube - Juhanová, Martina (2017)
Bakalárska práca sa zaoberá súčasnou verejnou diplomaciou, konkrétne v podaní Spojených štátov amerických vo vzťahu ku Kube.Cieľom tejto bakalárskej práce je analyzovať zmeny vo vzájomných vzťahoch USA a Kuby, ktoré nastali po obnovení diplomatických stykov a s tým spojeného používania nástrojov verejnej diplomacie. Práca je rozdelená do troch kapitol. Prvá kapitola poskytuje základné charakteristiky aktuálnej verejnej diplomacie, dimenzie, hrozby a jej prax v réžii veľkých štátov. Druhá časť je venovaná americkej verejnej diplomacii, jej vývoju v 20. a 21.storočí a nástrojom, ktoré v dnešnej dobe používa. Posledná kapitola rieši prípad verejnej diplomacie v praxi USA a Kuby, a to v krátkosti vývoj ich vzájomných vzťahov od prerušenia až po ich obnovenie. Zároveň sa zameria na zmeny, ktoré toto utuženie prinieslo, hlavne čo sa týka používania nástrojov verejnej diplomacie.