Role spolku jako nestátního aktéra v rámci veřejné diplomacie České republiky - Zajíčková, Lucie (2017)
Bakalářská práce se zabývá rolí spolku ve veřejné diplomacii České republiky. Jako ukázkový spolek byl vybrán AIESEC, který je největší neziskovou organizací řízenou studenty na světě. Konkrétně se práce zaměřuje na zahraniční stáže tohoto spolku, které mají jako jeden z cílů stanoven rozvoj mezinárodní spolupráce. Pro charakteristiku role spolku ve veřejné diplomacii byla zvolena metoda rozhovorů s účastníky stáží. Z práce vyplývá, že AIESEC je jako nestátní aktér přispívá k naplnění strategie zahraniční politiky České republiky a stážisté se aktivně podílí na budování značky naší země. Práce obsahuje výstupy z rozhovorů i doporučení, která by mohla být zajímavá především pro AIESEC, případně inspirací pro podobně orientované spolky.