Udržitelný rozvoj cestovního ruchu ve Slovinsku - Ječmínková, Irena; Indrová, Jarmila; Chaloupka, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá udržitelným rozvojem cestovního ruchu a jeho uplatňováním ve vybrané zemi, kterou je Slovinsko. Cílem práce je zhodnocení současného stavu cestovního ruchu a udržitelného rozvoje v této zemi. První kapitola přibližuje obecně trvale udržitelný rozvoj, včetně jeho předpokladů, indikátorů a šetrných forem cestovního ruchu. Druhá kapitola charakterizuje zemi z hlediska geografického a ekonomického. Podrobněji popisuje atraktivity cestovního ruchu, turistickou infrastrukturu v zemi a statistiky příjezdového a domácího cestovního ruchu. Třetí část se zaměřuje na udržitelný rozvoj a jeho podobu ve Slovinsku. V poslední části je zhodnoceno provedené dotazníkové šetření a také obsahuje rozhovor s vedoucím zahraničního zastoupení Slovinské centrály cestovního ruchu v Praze. Na závěr je provedeno zhodnocení a doporučení.
Vedoucí práce: Jarmila Indrová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses