Digitální nomádství - Petráková, Veronika (2017)
Tato práce se zabývá komplexním představením na nového trendu obživy - digitálního nomádství a zkoumá ekonomický aspekt tohoto fenoménu. V teoretické části je digitální nomádství představeno a je zde vysvětleno, jakým způsobem digitální nomádi mohou vydělávat a jaké typy prací nejčastěji vykonávají. Dále jsou zde popsána specifika podnikání na dálku a specifika zaměstnávání vzdálených pracovníků. V praktické části je popsáno a vyhodnoceno dotazníkové šetření, pomocí kterého je zkoumána ekonomická situace českých digitálních nomádů.