Digitální nomádství - Petráková, Veronika; Kubálková, Markéta, 1970-; Novotná, Blanka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato práce se zabývá komplexním představením na nového trendu obživy - digitálního nomádství a zkoumá ekonomický aspekt tohoto fenoménu. V teoretické části je digitální nomádství představeno a je zde vysvětleno, jakým způsobem digitální nomádi mohou vydělávat a jaké typy prací nejčastěji vykonávají. Dále jsou zde popsána specifika podnikání na dálku a specifika zaměstnávání vzdálených pracovníků. V praktické části je popsáno a vyhodnoceno dotazníkové šetření, pomocí kterého je zkoumána ekonomická situace českých digitálních nomádů.
Vedoucí práce: Markéta Kubálková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses