Problematika plýtvání potravinami - Vozábová, Aneta; Cimler, Petr, 1956-; Hommerová, Dita; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato práce se zabývá problematikou plýtvání potravinami z celosvětového hlediska. Cílem práce je komplexní shrnutí této problematiky z dostupných světových zdrojů i na základě vlastních zkušeností z praxe v zařízeních veřejného stravování. V práci jsou vymezeny oblasti plýtvání v rámci potravinového řetězce, určeny ekonomické, sociální a environmentální důsledky plynoucí z nešetrného nakládání s potravinami a popsány organizace a společnosti zabývající se předcházením plýtvání potravinami. Zároveň jsou poskytnuta doporučení k prevenci vzniku potravinového odpadu v domácnostech. Praktická část práce analyzuje potravinový odpad v českých domácnostech, měřený po dobu jednoho týdne.
Vedoucí práce: Petr Cimler
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses