Vzťah Veľkej Británie a Nórska s Európskou úniou - Vinklerova, Vanda; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Trojanová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Práca sa zaoberá európskou integráciou Veľkej Británie a vzťahom Nórska s Európskou úniou. Veľká Británia sa rozhodla vystúpiť z únie, a je dôležité, ako bude jej vzťah voči spoločenstvu vyzerať v budúcnosti. Dohoda o Európskom hospodárskom priestore medzi Európskou úniou a Nórskom však nepokrýva oblasť rybárskej politiky. Cieľom práce je preto komparácia rybolovu Veľkej Británie a Nórska. Nasleduje analýza Spoločnej rybárskej politiky Európskej únie a vzťahy EÚ s Nórskom v danej problematike pre možné fungovanie rybárskej politiky VB po vystúpení z únie. Približuje taktiež členstvo Veľkej Británie a Nórska v organizáciách zaoberajúcich sa rybárskou politikou.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses