OSN na prahu 21. století - Úmluva na ochranu Středozemního moře před znečišťováním (případová studie) - Mrkvičková, Jana; Lehmannová, Zuzana, 1951-; Růžičková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalářská práce se zabývá Úmluvou na ochranu Středozemního moře před znečišťováním. Práce analyzuje vliv Barcelonské úmluvy na kvalitu životního prostředí Středozemního moře a vymezuje bariéry v efektivnějším fungování Akčního plánu pro Středomoří. Dokazuje, že OSN hraje na poli mezinárodních vztahů významnou roli, která byla potvrzena i tím, že dala vzniknout Programu OSN pro životní prostředí. Práce tak mapuje, jak se od 70. let dvacátého století vyvíjel přístup k problematice znečištění životního prostředí na mezinárodní úrovni. V poslední části porovnává stav Středozemního moře před podepsáním Barcelonské úmluvy se stavem současným.
Vedoucí práce: Zuzana Lehmannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses