Sdílená ekonomika, její analýza a vliv na cestovní ruch - Náprstková, Zuzana; Vaško, Martin; Valentová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Cílem bakalářské práce je analyzovat dopady sdílené ekonomiky na cestovní ruch a trh. Dílčím cílem je pak navrhnout opatření, která by zlepšila sdílenou ekonomiku a její fungování. První kapitola je zaměřena na cestovní ruch, jeho charakteristiku a postavení a na nové trendy v cestovním ruchu. Další kapitola představuje sdílenou ekonomiku jako globální fenomén, popisuje její základní charakteristiky a udává důvody, proč se sdílená ekonomika rozvinula. Dále následuje analýza pozitivních a poté negativních dopadů na její účastníky, cestovní ruch a trh. Poslední kapitola navrhuje regulace, které by zamezily negativním dopadům sdílené ekonomiky při zachování těch pozitivních.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses