Dvacet pět let financování politických stran v České republice - Dítětová, Adéla (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na financování politických stran a hnutí v České republice v období pětadvaceti let. Hlavním cílem práce je zhodnotit, jak velký je rozdíl ve státním financování politických stran a hnutí mezi stranami zastoupenými v Poslanecké sněmovně a menšími stranami, které měly nárok na státní příspěvky. První část práce, která je více teoretická, se zabývá modely financování politických stran. Ve druhé části jsou uvedena pravidla financování politických stran a hnutí v ČR. Ve třetí části práce lze nalézt analýzu celkových příjmů a výdajů a státních příspěvků, ale také komparaci těchto dat mezi vybranými stranami. Poslední část práce se věnuje nové regulaci a jejímu přínosu do systému financování politických stran a hnutí v ČR.