Dvacet pět let financování politických stran v České republice - Dítětová, Adéla; Vymětal, Petr; Kučera, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zaměřuje na financování politických stran a hnutí v České republice v období pětadvaceti let. Hlavním cílem práce je zhodnotit, jak velký je rozdíl ve státním financování politických stran a hnutí mezi stranami zastoupenými v Poslanecké sněmovně a menšími stranami, které měly nárok na státní příspěvky. První část práce, která je více teoretická, se zabývá modely financování politických stran. Ve druhé části jsou uvedena pravidla financování politických stran a hnutí v ČR. Ve třetí části práce lze nalézt analýzu celkových příjmů a výdajů a státních příspěvků, ale také komparaci těchto dat mezi vybranými stranami. Poslední část práce se věnuje nové regulaci a jejímu přínosu do systému financování politických stran a hnutí v ČR.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses