Záporné úrokové sazby jako nástroj měnové politiky - Tvrdek, Filip; Bič, Josef; Žamberský, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalářská práce se zabývá opatřením záporných úrokových sazeb využívaným jako nástroj měnové politiky. V úvodní části popisuje teoretická a makroekonomická východiska a příčiny které vedly centrální banky k zavedení nekonvenčních opatření. V hlavní části jsou prezentovány možné účinky politiky záporných úrokových sazeb, jejichž přítomnost je ověřována na příkladu pěti ekonomik - Švédska, Dánska, eurozóny, Švýcarska a Japonska. V závěru jsou empirické poznatky hodnoceny smíšeně s upozorněním na možná budoucí rizika.
Vedoucí práce: Josef Bič
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses