Sociální zabezpečení cizinců z pohledu českého práva - Bělíková, Sabina; Chvátalová, Iva; Spirit, Michal, 1943-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalářská práce se zabývá sociálním zabezpečením cizinců z pohledu českého práva. Práce je rozdělena do několika kapitol. Úvodní kapitola poskytuje informace o základních pojmech, které se týkají tohoto tématu. Druhá kapitola je věnována právní úpravě. V následující kapitole je uvedena koordinace sociálního zabezpečení a její základní principy. Ve čtvrté kapitole jsou podrobně popsány pojistné a nepojistné systémy. Pátá kapitola se zabývá působností a komunikací orgánů sociálního zabezpečení. V další kapitole jsou uvedeny statistické údaje týkající se cizinců a poslední kapitola zhodnocuje přístup cizinců k sociálnímu zabezpečení v České republice.
Vedoucí práce: Iva Chvátalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses