Podnikatelské prostředí Belgie - Pivoňková, Adéla (2017)
Hlavní cíl diplomové práce je zhodnocení podnikatelského prostředí Belgie z pohledu českých subjektů. Dílčí cíle jsou identifikace kladů a záporů daného prostředí, identifikace případných překážek a komplikací, které by se mohly při vstupu na trh belgický objevit. Dále je v práci obsažena identifikace perspektivních odvětví pro české podnikatele. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je obecná, pojednává o podnikatelském prostředí, žebříčkách konkurenceschopnosti a PEST analýze. Druhá kapitola aplikuje poznatky z první kapitoly přímo na Belgii. Třetí kapitola je o podnikatelském prostředí Belgie z pohledu českých podnikatelů. Čtvrtá kapitola je praktická, obsahuje rozhovory na dané téma.