Podnikatelské prostředí Belgie - Pivoňková, Adéla; Müllerová, Františka, 1948-; Střecha, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Hlavní cíl diplomové práce je zhodnocení podnikatelského prostředí Belgie z pohledu českých subjektů. Dílčí cíle jsou identifikace kladů a záporů daného prostředí, identifikace případných překážek a komplikací, které by se mohly při vstupu na trh belgický objevit. Dále je v práci obsažena identifikace perspektivních odvětví pro české podnikatele. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola je obecná, pojednává o podnikatelském prostředí, žebříčkách konkurenceschopnosti a PEST analýze. Druhá kapitola aplikuje poznatky z první kapitoly přímo na Belgii. Třetí kapitola je o podnikatelském prostředí Belgie z pohledu českých podnikatelů. Čtvrtá kapitola je praktická, obsahuje rozhovory na dané téma.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses