Bilaterální investiční smlouvy z pohledu ochrany investic - Šrámek, Petr (2017)
Bakalářská práce se věnuje bilaterálním investičním smlouvám, které tvoří investičního prostředí a zajišťují ochranu investic mezi státy. Ochrana spočívá v dodržování akceptovaných pravidel. V případě, že se poruší sjednaná pravidla, dochází k investičním sporům, jimiž se tato práce zabývá. Cílem je analýza a identifikace bilaterálních investinčích dohod a problematiky s nimi spojené.