Motivace a pracovní spokojenost ve vybrané organizaci - Březinová, Miluše; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Bártů, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2017)
Diplomová práce se zabývá analýzou motivace a pracovní spokojenosti zaměstnanců sekce územního pracoviště finančního úřadu. Cílem analýzy je zjištění slabých míst v organizaci v oblasti pracovní spokojenosti a na základě zjištěných výsledků analýzy navrhnout možná opatření, která by mohla přispět ke zlepšení pracovní spokojenosti. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy související s motivací, pracovní spokojeností a faktory, které pracovní spokojenost ovlivňují. Aplikační část je zaměřena na zjištění stávající situace v organizaci pomocí dotazníkového šetření, jehož předmětem zkoumání bylo sedm oblastí, kterými jsou spokojenost s pracovním prostředím a podmínkami práce, obsah a charakter práce, organizace práce, odměňování a mzdové ohodnocení, vzdělávání, rozvoj a kariérní růst, sociální vztahy na pracovišti a úroveň péče o zaměstnance. Na základě vyhodnocení dotazníkového šetření a shrnutí výsledků jsou navržena doporučení pro možné zlepšení pracovní spokojenosti zaměstnanců organizace.
Vedoucí práce: Jaroslava Sedláková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2017
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2017
Keywords: zaměstnanci; odměňování; motivace; pracovní spokojenost; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; employees; compensation; motivation (psychology); job satisfaction; master's theses