Zahraniční politika Peru v regionu Latinské Ameriky - Palinková, Nikola (2017)
V mé bakalářské práci se zabývám zahraniční politikou státu Peru v regionu Latinské Ameriky. V první řadě se v rámci teoretické části věnuji zahraniční politice obecně, pak konkrétně na příkladu Peru. Peru jako stát charakterizuji po stránce geografické, hospodářské i politické. Za hlavní přínos v rámci praktické části považuji analýzu zahraničních vztahů se všemi sousedními státy-Kolumbií, Brazílií, Bolívií, Chile a Ekvádorem, následně pak rozbor členství a roli Peru v regionálních integračních uskupeních. V mé práci budu pozornost věnovat Andskému společenství národů (CAN), Unii latinskoamerických národů (UNASUR) a Společenství latinskoamerických a karibských států (CELAC).