Zahraniční politika Peru v regionu Latinské Ameriky - Palinková, Nikola; Volenec, Otakar; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
V mé bakalářské práci se zabývám zahraniční politikou státu Peru v regionu Latinské Ameriky. V první řadě se v rámci teoretické části věnuji zahraniční politice obecně, pak konkrétně na příkladu Peru. Peru jako stát charakterizuji po stránce geografické, hospodářské i politické. Za hlavní přínos v rámci praktické části považuji analýzu zahraničních vztahů se všemi sousedními státy-Kolumbií, Brazílií, Bolívií, Chile a Ekvádorem, následně pak rozbor členství a roli Peru v regionálních integračních uskupeních. V mé práci budu pozornost věnovat Andskému společenství národů (CAN), Unii latinskoamerických národů (UNASUR) a Společenství latinskoamerických a karibských států (CELAC).
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses