Aupair pobyty v Evropě - Bartošová, Veronika (2017)
V první kapitole práce vysvětluje obecně pojmy cestovní ruchu a jeho definice, také jsou zde rozděleny druhy a formy cestovního ruchu a zabývá se jednotlivými subjekty poskytujícími základní a doplňkové služby cestovního ruchu. Ve druhé kapitole se obecně práce zabývá tím, co je to Aupair, její historií a subjekty poskytujícími tyto pobyty v rámci Evropské unie. Dále jsou zde sepsány některé motivy výjezdů a také trendy a možný rozvoj těchto pobytů. Ve třetí kapitole dochází ke srovnání dvou vybraných zemí v rámci Evropy, a to Velké Británie a Španělska, jak v rámci polohy, podnebí, kultury, životního stylu, tak i v rámci rozsahu pracovních činností Aupair. Na závěr jsou v práci analyzovány odpovědi z dotazníku, který byl korespondentům rozesílán skrze sociální stránky a e-mail.