Moderní sociální sítě na trhu práce - Brandejs, Matěj (2017)
Bakalářská práce se zabývá moderními internetovými sociálními sítěmi a jejich vlivem na společnost a trh práce. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou internetové sociální sítě definovány, popsána jejich historie, současný stav a vliv na společnost, a především trh práce. Práce také porovnává situaci internetových sociálních sítí v Česku a zahraničí. Praktická část popisuje a porovnává dva výzkumy provedené formou dotazníku s českými a mezinárodními respondenty. Výzkumy jsou zaměřené především na rozšíření sociálních sítí ve věkové skupině 12-28 let a jejich užití při hledání zaměstnání cílovou skupinou. V závěru práce jsou poznatky shrnuty.