Globalizácia a pohyb tovaru - Zvarková, Petra (2017)
Bakalárska práca analyzuje dopady globalizácie na oblasť medzinárodného obchodu s tovarom. Prvá časť približuje teoretické východiská a vývoj medzinárodného obchodu s tovarom počas najmarkantnejších období rozvoja. Druhá časť sa zaoberá pojmom globalizácia a jej dopadmi na oblasť obchodu s tovarom. V tretej časti je na základe analýzy zvolených makroekonomických ukazovateľov poukázané na konkrétne dopady globalizácie v najväčších ekonomikách sveta. Záver práce pojednáva o dopade globalizácie na svetovú ekonomiku v oblasti obchodu s tovarom.