Globalizácia a pohyb tovaru - Zvarková, Petra; Neumann, Pavel, 1956-; Sankot, Ondřej, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Bakalárska práca analyzuje dopady globalizácie na oblasť medzinárodného obchodu s tovarom. Prvá časť približuje teoretické východiská a vývoj medzinárodného obchodu s tovarom počas najmarkantnejších období rozvoja. Druhá časť sa zaoberá pojmom globalizácia a jej dopadmi na oblasť obchodu s tovarom. V tretej časti je na základe analýzy zvolených makroekonomických ukazovateľov poukázané na konkrétne dopady globalizácie v najväčších ekonomikách sveta. Záver práce pojednáva o dopade globalizácie na svetovú ekonomiku v oblasti obchodu s tovarom.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses