Dokumentární platební styk - Švejda, Jan; Sato, Alexej, 1952-; Křenková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Platební styk je důležitou součástí mezinárodního obchodu a jeho neustávající vývoj je stěžejní. Elektronizace má potenciál platební styk zásadně změnit prostřednictvím zrychlení a zefektivnění platebních operací. Mohla by tak snížit náklady spojené s platebními operacemi. Práce zvažuje zda elektronické platební nástroje, zejména Bank Payment Obligation, nahradí tradiční dokumentární nástroje jako dokumentární akreditiv a bankovní záruku. V práci byly nalezeny určité překážky pro plné využití elektronizace platebních operací a hlavním závěrem je, že v Evropské unii a ani v České republice tradiční instrumenty v dohledné době nenahradí.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses