Analýza cestovního ruchu v Jičíně a okolí - Muhr, Daniel (2017)
Následující bakalářská práce se zabývá analýzou cestovního ruchu v Jičíně a okolí. Cílem bakalářské práce je analýza cestovního ruchu v Jičíně a okolí a navržení možností dalšího rozvoje cestovního ruchu. Bakalářská práce se skládá z pěti kapitol. První kapitola definuje základní pojmy v oblasti cestovního ruchu. Ve druhé kapitole jsou zahrnuty základní informace o městě, jeho historii a institucích podílejících se na rozvoji cestovního ruchu v destinaci. Třetí kapitola se věnuje rozboru primární a sekundární nabídky. Čtvrtá kapitola se zabývá analýzou nabídky a poptávky cestovního ruchu i analýzou propagace a strategických dokumentů. V poslední kapitole je na základě SWOT analýzy zhodnocen cestovní ruch v Jičíně a jsou formulovány návrhy na zlepšení stávající situace.