Příjmové nerovnosti v Hongkongu - Lédrová, Kristýna (2017)
Diplomová práce se zabývá příjmovými nerovnostmi v Hongkongu. Za cíl si klade pojednat o podobě administrativního uspořádání (model "jedna země, dva systémy), aktuálních sociálních problémů a na jejich základě popsat příjmové nerovnosti v oblasti. Vedlejším cílem je potvrzení či popření negativní korelace příjmových nerovností a ekonomického růstu por případ Hongkongu. Práce popisuje taktéž celosvětové a regionální trendy těchto problémů a v kontextu je mezi sebou porovnává.