Příjmové nerovnosti v Hongkongu - Lédrová, Kristýna; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Procházková Iliniţchi, Cristina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práce se zabývá příjmovými nerovnostmi v Hongkongu. Za cíl si klade pojednat o podobě administrativního uspořádání (model "jedna země, dva systémy), aktuálních sociálních problémů a na jejich základě popsat příjmové nerovnosti v oblasti. Vedlejším cílem je potvrzení či popření negativní korelace příjmových nerovností a ekonomického růstu por případ Hongkongu. Práce popisuje taktéž celosvětové a regionální trendy těchto problémů a v kontextu je mezi sebou porovnává.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses