Latentní komparativní výhody jako zdroj ekonomického růstu a rozvoje v případě Toga a Beninu - Kalibová, Markéta; Šaroch, Stanislav, 1970-; Jiránková, Martina, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Práce se zabývá odhadem možných latentních komparativních výhod vybraných rozvojových zemí. Tento odhad vychází z metodiky Nové strukturální ekonomie. První kapitola proto obsahuje základní teoretická východiska Nové strukturální ekonomie. Další dvě kapitoly se věnují samotnému odhadu latentních komparativních výhod a analýze ekonomického prostředí vybraných zemí.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses