Africká unie v boji proti terorismu - Saidlová, Anna; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Druláková, Radka, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Terorismus nerespektuje geografické hranice států a teroristické organizace často působí na území více států současně. Proto se objevuje snaha států bojovat proti terorismu koordinovaně v rámci mezinárodních organizací. Africké země nejsou výjimkou. Teroristická aktivita na africkém kontinentu dlouhodobě roste a bojem proti terorismu se zabývá i největší regionální organizace této oblasti Africká unie. Hlavním tématem této bakalářské práce je činnost Africké unie v boji proti terorismu. Hlavním cílem práce je tuto činnost analyzovat a poskytnou možná řešení současných nedostatků boje proti terorismu v rámci celého kontinentu.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses