Specifika trhu a investiční příležitosti v zemích Blízkého východu a severní Afriky - Gembčík, Lukáš; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Černá, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato práce se zabývá problematikou obchodování a charakteristikou podnikatelského prostředí v převážně arabských zemích regionu Blízkého východu a severní Afriky. Jejím cílem je poskytnout ucelený přehled informací nutných k úspěšnému podnikání, investování a obchodování v těchto zemích a v rámci svého obsahu se zaměřuje na jednotlivé aspekty ekonomických, geopolitických, legislativních, sociálních a kulturních specifik. Pozornost je věnována také podpůrným faktorům při rozhodování o vstupu na tento trh, tedy úrovni infrastruktury a lidského kapitálu. V závěru práce pak dochází k hodnocení současného postavení jednotlivých zemí v oblastech liberalizace obchodu, investiční atraktivity a celkového podnikatelského prostředí a jsou také nastíněna možná východiska pro úspěšný budoucí rozvoj tohoto regionu.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses