Ověření metodiky MMSP – Analýza a návrh testování v praxi - Kukla, Lukáš (2017)
Bakalářská práce Ověření metodiky MMSP - Analýza a návrh testování v praxi ověřuje použitelnost rozšířené metodiky pro menší softwarové projekty (MMSP) - Analýza a návrh testování. Metodika je ověřována na reálném požadavku Implementace slevy na běžný účet. Použitelnost metodiky je hodnocena z hlediska toho, zda je možné pomocí této metodiky vytvořit analýzu a návrh testování v praxi. V první části této práce je popsána teorie testování, typy testovacích prostředí, typy testovacích dat a psychologie testování. V praktické části je zpracována analýza a návrh testování na základě metodiky MMSP - Analýza a návrh testování. Dále jsou v praktické části doporučení směrem k projektu Cenotvorba, na kterém je požadavek realizován. V závěru práce jsou shrnuty dosažené výsledky a přínosy práce.