Vplyv detí na nákupné rozhodovanie rodičov - Spišiaková, Barbora; Chylíková, Hana, 1953-; Fridelová, Vendula; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Diplomová práca sa zaoberá vplyvom detí na rozhodovanie o nákupoch u ich rodičov. Za týmto účelom je práca rozdelená do štyroch častí, pričom prvé tri časti sú teoretické. Úvodná kapitola sa zameriava na osobnosť človeka v spojitosti so spotrebným chovaním dospelých. Nákupné a spotrebné chovanie dospelých, ako aj vlastný nákupný rozhodovací proces vrátane jeho fáz sú bližšie obsiahnuté v druhej kapitole. Tretia kapitola popisuje rodinu, jej vplyv na nákupné rozhodovanie, bližšie špecifikuje deti ako spotrebiteľov s rozdelením podľa jednotlivých vekových kategórií a zameriava sa taktiež na ich vplyv pri nákupnom rozhodovaní rodičov. V poslednej, praktickej časti diplomovej práce, bol realizovaný vlastný výskum za účelom zistenia miery vplyvu detí na nákupné rozhodovanie ich rodičov.
Vedoucí práce: Hana Chylíková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses