Bariéry transatlantického obchodu v automobilovém průmyslu - Růžičková, Anna (2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na překážky transatlantického obchodu ovlivňující automobilový průmysl. Pozornost je věnována roli bariér v bilaterálním obchodě na globální úrovni a jejich důležitosti pro mezinárodní obchod. Zároveň je zhodnocen jejich dopad na liberalizaci obchodu. Konkrétně se pak práce zaměřuje na automobilový průmysl EU a USA a existující bariéry v automobilovém sektoru těchto trhů znesnadňující vzájemný obchod. V závěru práce je zkoumán případný efekt harmonizace těchto překážek a na základě několika studií je okomentována uskutečnitelnost této harmonizace.