Bariéry transatlantického obchodu v automobilovém průmyslu - Růžičková, Anna; Antal, Jarolím, 1986-; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na překážky transatlantického obchodu ovlivňující automobilový průmysl. Pozornost je věnována roli bariér v bilaterálním obchodě na globální úrovni a jejich důležitosti pro mezinárodní obchod. Zároveň je zhodnocen jejich dopad na liberalizaci obchodu. Konkrétně se pak práce zaměřuje na automobilový průmysl EU a USA a existující bariéry v automobilovém sektoru těchto trhů znesnadňující vzájemný obchod. V závěru práce je zkoumán případný efekt harmonizace těchto překážek a na základě několika studií je okomentována uskutečnitelnost této harmonizace.
Vedoucí práce: Jarolím Antal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2017
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2017
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses